Denne tid på året betyder, at det er tid til tennis, når dagene bliver længere, og vejret bliver bedre. I løbet af kort tid er du tilbage i spillet og kæmper om sejre. Måske har du allerede et par sjove dage på banen bag dig, og det er lige meget, hvad situationen er på dette tidspunkt. Hjælp dig selv med at komme tilbage i gang igen med disse tips.

Rygbræt

Hvis du kan finde et gammeldags bagbræt at slå imod, Når det gælder golf, handler det ikke om, hvor hårdt du kan ramme bolden; det ville ødelægge målet. Ideen er at finde din rytme ved at få dine slag ind i en rille. Husk ikke at koncentrere dig om at slå bolden hårdt, da den uundgåeligt vil vende for hurtigt tilbage til, at du kan klare den. Hvis der er tilstrækkelig plads, kan du tage et skridt tilbage og lade bolden hoppe to gange. At stå rundt giver dig en mere autentisk tennisoplevelse. Giv også din forhånd og din baghånd lige meget opmærksomhed.

Øvelser

Da sæsonen ikke er begyndt endnu, er det nu en god mulighed for at udjævne fejlene i dit spil. Kunne du tænke dig at inkludere mere serv og volley i dit spil? Dette er en mulighed, som du kun får én gang i livet. Det er en fordel at arbejde med nye talenter nu, da du kan tage dem i brug uden det pres, det er at lære dem under en konkurrence.

Sørg for at gennemgå de gamle men gode ting ud over at øve de evner, du ønsker at inkludere. I øvelser på åben bane skal du f.eks. serve ud bredt/forhånd. Dette er sæsonens essentielle ting, som vil være nyttige, når det bliver svært. Glem dem ikke.

Fitness

Tennis er en bevægelsesbaseret sport. Du kan ikke vinde, hvis du ikke kan bevæge dig. Kombiner udholdenhedstræning (jogging, ridning osv.) med øvelser, der kræver korte energiudladninger (f.eks. sprint). Du vil blive chokeret over, hvor ofte tenniskampe vindes alene på baggrund af fysisk form. Lav også øvelser i fodarbejde. Det er umuligt at være for god til at bevæge fødderne. Og hvis du er en stor fan af sporten.

Stop og overvej

Reflekter over dine præstationer fra den foregående sæson i denne periode. Hvad var dine mest betydningsfulde sejre? Hvad var dine mest afskyelige ulykker? Hvorfor skete disse ting? Brug denne tid til at reflektere over de begivenheder, der er sket, så du kan foretage de nødvendige justeringer.