US Open vil afslutte endnu et tennisår med store gevinster og skuffende resultater. Roger Federer er tilbage i aktion og forsøger at føje noget til sit berømte CV. Rafael Nadal, hans stærkere konkurrent på grusbanen, viste sig at være den eneste, der kunne besejre ham. På den anden side blev spanieren elimineret, endnu før han nåede det niveau, der kræves for at spille mod Federer.

Djokovic, der kæmper om kronen med den schweiziske mester, er dog ubestrideligt en stærk udfordrer. Der vil stadig komme mere ud om ham inden længe. Lad os ikke desto mindre koncentrere os om dem, der har spillet fremragende tennis i lang tid, men som endnu ikke har vundet en stor turnering.

Det er Andy Roddick, den eneste spiller, der ud over sin verdensberømte serv kan slå fantastiske for- og baghåndsslag, galoppere med hestefart og er selvsikker nok til at nå til tops. Siden deres mindeværdige møde i Montreal har Roddick tabt til Federer hver gang de mødes.

Roddick vinder måske nok et par små turneringer, men han har endnu ikke vundet en Grand Slam-titel med sin fineste tennisketcher. Han har været tæt på et par gange, men Federer har altid overgået ham i finalerne, også denne gang i kvartfinalen.

Med sit næsten perfekte spil var jeg overbevist om, at han måske kunne slå Federer på Flushing Meadows i denne sæson. På den anden side viste Federer sig igen at være for god til ham, og det får mig til at spekulere på, om Federer har mere held eller et bedre spil.

Sharapova spiller også Roddick i dametennis. Der har været for mange år med fantastiske aktioner, men der har været for få titler til at belønne det. De bliver hædret af deres millionstore sponsorater, men sand ære kommer kun ved at udmærke sig i noget, man er kendt for.

Sharapova og Roddick har meget mere til fælles end det. De er begge fremragende servere, der slår fantastiske grundslag, de har begge været i de bedste rækker i lang tid, men har ikke kunnet holde sig i toppen længe, og begge genererer en masse støj, mens de spiller.

Med alle disse egenskaber (den sidste kan være forsømt) håber jeg at se en vis fremgang i deres position, hvis ikke nogle store titler, inden fysiske problemer får det bedste ud af dem, og de trækker sig tilbage.