Recovery Run

Et restitusjonsløp er et relativt kort løp utført i lett tempo. Gjenopprettingsløp tjener til å legge til litt kjørelengde til løperens trening uten å ta bort prestasjonene i de hardere, viktigere treningsøktene som går foran og følger dem. Gjenopprettingsløp gjøres best som neste løp etter en hard treningsøkt, for eksempel et intervalløp. Gjør restitusjonen din så sakte som nødvendig for å føle deg relativt komfortabel til tross for langvarig tretthet fra forrige løp.

Base Run

En baseløp er en relativt kort til moderat lengde som gjennomføres i løperens naturlige tempo. Mens individuelle baseløp ikke er ment å være utfordrende, er de ment å gjøres ofte, og samlet stimulerer de store forbedringer i aerob kapasitet, utholdenhet og løpende økonomi. Baseløp vil utgjøre en stor del av den ukentlige treningskjøringen.

Lang løp

Generelt sett er en lang løp en baseløp som varer lenge nok til å etterlate en løper moderat til alvorlig utmattet. Funksjonen til et langsiktig løp er å øke rå utholdenhet. Avstanden eller varigheten som kreves for å oppnå denne effekten, avhenger selvfølgelig av ditt nåværende utholdenhetsnivå. Som en generell regel bør din lengste løpetur være lang nok til å gi deg tillit til at rå utholdenhet ikke vil begrense deg i løp. Det er mange spinn du kan sette på et langt løp, for eksempel å gå tempoet fra start til slutt eller blande intervaller (beskrevet på siste side) inn i løpet.

Progresjonskjøring

En progresjonskjøring er et løp som begynner i løperens naturlige tempo og ender med et raskere segment hvor som helst fra maraton til 10K tempo. Disse løpene er generelt ment å være moderat utfordrende — vanskeligere enn baseløp, men enklere enn de fleste terskel- og intervallkjøringer. Fordi de er en treningsøkt med middels innsats, er restitusjonstiden mindre enn mer intense økter.

Fartlek

En fartlek-trening er en baseløp som blander i intervaller av varierende varighet eller distanse. Det er en god måte å starte prosessen med å utvikle effektivitet og utmattelsesmotstand ved raskere hastigheter i de tidlige fasene av treningssyklusen, eller å få en moderat dose hurtigløping senere i treningssyklusen i tillegg til de større dosene gitt av tempo / terskel- og intervalltrening. De kan også tjene som et mindre strukturert alternativ til en tradisjonell intervalløkt, for eksempel en treningsøkt

Hill gjentas

Hill-gjentakelser gjentas korte segmenter av hard oppoverbakke. De øker aerob kraft, utmattelsesresistens med høy intensitet, smertetoleranse og løpespesifikk styrke. Den ideelle bakken der du kan kjøre bakke, har en jevn, moderat stigning på 4 til 6 prosent. Hill-repetisjoner gjøres vanligvis på slutten av basebygningsperioden som en relativt trygg måte å introdusere hardere intensitetstrening i programmet.

Tempo Run

Et tempoløp er en vedvarende innsats med laktatterskelintensitet, som er det raskeste tempoet som kan opprettholdes i en time i løpere som er i god form, og det raskeste tempoet som kan opprettholdes i 20 minutter i løpere med mindre passform. Tempo- eller terskelløp tjener til å øke hastigheten du kan opprettholde i en lengre periode, og for å øke tiden du kan opprettholde det relativt raske tempoet. Disse løpene bør omfatte oppvarming av kjørelengde, økt innsats midt i løpet og deretter kjøle ned miles på slutten. Disse løpene kan være så lite som 3 miles.

Intervaller

Intervalltreninger består av gjentatte kortere segmenter av hurtigløp, atskilt med langsom jogging eller stående restitusjoner. Dette formatet gjør det mulig for en løper å pakke raskere inn i en enkelt treningsøkt enn han eller hun kan med en enkelt langvarig rask innsats.

Det viktigste er å prøve noe annet og se hva som fungerer for deg, ha det gøy, presse deg selv i trygge omgivelser og se hva som skjer;)