OVERSIKT

Tennis er et spill som spilles på en rektangulær bane, som kan være en av mange overflater. Det spilles enten med to spillere (singelkamp), eller fire spillere (dobbeltkamp). Spillerne står på hver sin side av nettet og bruker en strenget racket for å slå ballen frem og tilbake til hverandre.

GAMEPLAY

Hver spiller eller hvert lag har maksimalt en sprett etter at ballen har blitt truffet av motstanderen for å returnere ballen over nettet og innenfor banens grenser. I rullestoltennis får spillerne maksimalt to sprett. Når en spiller da ikke klarer å returnere ballen til riktig bane, vinner motstanderen et poeng.

Målet med tennis er å vinne nok poeng for å vinne et spill, nok spill til å vinne et sett og nok sett til å vinne en kamp.

HVEM VINNER?

For å vinne spillet, må en spiller vinne minst fire poeng. Hvis du er oppe i 40-30, 40-15 eller 40-kjærlighet, og vinner ett poeng til, vinner du spillet. Hvis poengsummen er uavgjort i et spill eller sett, bruker du begrepet “alt” når du kunngjør poengsummen. For eksempel, hvis du og motstanderen din begge har vunnet to poeng i spillet, vil poengsummen være 30-alt.

HVA ER EN DEUCE?

Den eneste gangen dette er annerledes er når både du og motstanderen din har vunnet 4 poeng hver og poengsummen er 40-40. Dette kalles deuce. Når poengsummen når deuce, må en spiller eller et lag vinne minst to poeng på rad for å vinne spillet. Når serveren vinner deuce-poenget, kalles det Ad-In, men når de mister deuce-poenget, kalles det Ad-Out. Hvis laget med fordelen (Ad-In eller Ad-Out) vinner et annet poeng, vinner de spillet, eller det går tilbake til deuce.

FORDELESETT

I et fordelesett må en spiller eller et lag vinne seks kamper, to, for å vinne settet. Dette betyr at det ikke er noe tiebreak-spill på 6-6. Settet fortsetter til en spiller / lag vinner med to kamper.

TIEBREAK SET

I et tiebreak-sett må en spiller eller et lag vinne seks kamper vinne et sett. Hvis poengsummen blir 5-5 (5-all), må en spiller vinne de to neste kampene for å vinne settet. Hvis poengsummen når 6-6 (6-all) i settet, spilles et tiebreak-spill.

SCORER ET TIEBREAK-SPILL

I et tiebreak-spill, vil neste person som skulle tjene, starte tiebreak-spillet og servere ett poeng til domesiden av banen. Følgende to poeng vil da bli servert av motstanderen som starter på annonsesiden. I dobler vil spilleren på motstanderlaget tjene disse poengene.

Spillere eller lag bytter ender på banen hvert sjette poeng (f.eks. Når poengsummen er 4-2), og for å score dette tiebreak-spillet bruker du “null” “en”, “to”, “tre” osv. den første spilleren eller laget som vinner syv poeng, med to, vinner tiebreak. Dette betyr at poengsummen kan ende opp med å bli veldig høy (f.eks. 15-13) eller så lav som 7-0 til 7-5. Den som vinner tiebreak-spillet, vinner settet med en score på 7-6.

HVA ER RINGEN

Har du noen gang vært usikker på reglene under tenniskampen din? Fra servering og kryssing av nettet til dobbel rakettkontakt og servering til feil side, er vi her for å svare på de vanligste spørsmålene dine om spillereglene.