Med noen få svinger er trekningen av semifinalen for tennis i menn fullført. Og jeg er ganske glad for å si at de fleste av mine spådommer har vært i orden.


Jeg antar at spilleren som jeg virkelig ikke forventet å gå så langt er Spanias Fernando Verdasco. Kvartfinalekampene ga uventede resultater. Men det som betyr noe er det truende oppgjøret mellom Rafael Nadal og Roger Federer i finalen. Vil skjebnen tillate dem å følge manuset som alle tennisfan ønsker? La oss vente og se.

Federer breezes past Roddick into final

Andy Roddick var den første som nådde semien da han faktisk slo den forsvarende mesteren Novak Djokovic som trakk seg med et tenniskampresultat på 7-6 (3), 6-4, 6-2, 2-1. Det var en bitter måte å avslutte forsvaret av tittelen hans for Djokovic som tydeligvis led under ekstremt varmt vær. Sammensetning av Djokovics trengsler var det faktum at han spilte i en nattkamp tidligere mot Marco Baghdatis, og kampen ble avsluttet klokka 2:20. Han hadde tydeligvis problemer med å bevege seg ved det fjerde settet før han kastet inn håndkleet og trakk seg tilbake. Roddick var en god sport skjønt, da han holdt følelsene under kontroll og ikke så ut til å gløte når Djokovic tok sin beslutning. Til Roddicks kreditt ser han ut til å spille bedre tennis enn før, hans fremgang til kvartfinalen ble overskygget av sprøytenarkomanen rundt Nadal og Federer. Med sin kraftige servering og bedre hele spillet, antar jeg at Djokovic ikke hadde en sjanse mot Roddick til å slå tilbake.

Federer slo Juan Martin del Potro i kveldskampen på en ganske overbevisende måte, 6-3, 6-0, 6-0. Etter at hans forrige kamp var inne, ble han nesten eliminert, Federer kom tilbake og ga ikke virkelig del Potro noen sjanser til å vinne et poeng. Det var Federers mest ødeleggende seier, da han så ut til å sende ut en melding til alle om at han ikke er ferdig ennå, og fremdeles sikter mot å slå Pete Sampras ‘rekord med flest Grand Slam menn singler titler vunnet. Seieren minnet tilhengerne av Federer om år tilbake, når de er i en sone, er så vanskelig å slå. Hans seier setter ham opp med en veldig interessant semifinale mot en gammel rival i Roddick. Ved siden av en Nadal-Federer-kamp, ​​vil en Federer-Roddick-kamp helt sikkert vise seg å være en godbit for fans av tennis som ikke har sett de to mennene spille mot hverandre i en stor turnering siden et Wimbledon-siste år tilbake.

Revisiting the Nadal vs Verdasco

Verdasco viste seg å være årets gigantiske morder da han eliminerte Andy Murray i fjerde runde, og fulgte den opp med en seier over Jo-Wilfried Tsonga fra Frankrike under et lukket tak på Rod Laver Arena. Stillingen var 7-6, 3-6, 6-3, 6-2. Helt fra starten av kampen så Verdasco ut til å være den mer energiske og sprit spilleren. Han kopierte en side fra Nadals repertoar av skudd da han prøvde å treffe spillvinnere i hjørnene på banen. Tsonga så ut som en annen spiller da han kjempet for å plassere sin første servering.

Nadal møtte Gilles Simon fra Frankrike om kvelden, og franskmannen var den eneste spilleren som har gitt den topprangerte spanjolen noen skumle øyeblikk da han kjempet mot Nadal i andre og tredje sett før han tapte 6-2, 7-5, 7-5. Simon tvang faktisk spillet til NadalFree Reprint Articles, som dikterte spillets flyt og tempoet som kastet Nadal utenfor komfortsonen. Simon fikk Nadal til å produsere 24 uforcerte feil og bare 29 vinnere.