Golf er ikke et spil, der belønner det at tage overdrevne risici eller tænke tåbeligt, og der er ingen værdi i at gøre det, hvis du ikke opnår en håndgribelig fordel ved at bøje bolden frem og tilbage.

En golfbane er lagt ud er det første sted, den vil belønne dig. De klipper ikke alle hullerne på højre side af green, og de misser ikke alle hullerne på venstre side af green. På samme måde kræver forskellige steder, at du slår dine tee-shots fra forskellige sider af hullet.

Man kan spørge sig selv, hvorfor man ikke bare slår lige ud hele tiden. Du spilder din tid på at læse en bog, hvis du kan slå direkte, fordi vi ikke kan slå bolden ærligt hver gang. Du giver dig selv en bedre chance for at få bolden til at ende, hvor du vil have den, hvis du kan bearbejde bolden effektivt. Du er i god form, hvis du sætter dig for at kurve bolden på en bestemt måde og det lykkes. Hvis du ikke formår det, vil du næsten helt sikkert ramme den lige. Det er ikke altid sådan, at det går, men oddsene er til din fordel.

Lad os se på et eksempel for at hjælpe med at tydeliggøre tingene. Du har en 9-jern i hånden, og greenens hul er skåret i midten til venstre. Hvis du kan trække bolden i en let kurve fra højre til venstre, har du en god chance for at få den tæt på hullet uden at øge faren. Det ville være bedst, hvis du sigtede mod midten af green. Du kan slå den fast, hvis du udfører trækket præcist. Du har en 20 fods skud, hvis du rammer bolden lige. Det er også usandsynligt, at du hænger den til højre. Som tidligere sagt sker det, men ikke ofte.

Du lærte den første regel om at bearbejde bolden lige der: Sigt aldrig mod et sted, hvor du vil ende dig selv i vanskeligheder, hvis du rammer bolden ligeud. Søg altid et sted, hvor resultatet vil være fint, hvis du rammer bolden lige. I virkeligheden har du stort set altid ret, når du beslutter dig for at skyde mod midten af greenen. Selv hvis du skubber til bolden i eksemplet ovenfor, ender du med en ret lang putt.

På grund af hullets placering på green vil du gerne have kontrol over boldens bane så meget som muligt. Du kan bringe bolden lavt ind, hvis keglen er bagved, og den vil have en chance for at hoppe tilbage til hullet. Du har en putt med mellemlang rækkevidde, hvis den holder, når den rammer, og en kegle foran på greenen er det samme. Hvis du bringer den højt og uden for hullet, kan den spinne tilbage til pletten. Du har stadig en chance for et putt, der kan laves, hvis den holder. Det kontrollerede slag er mindre risikabelt under begge omstændigheder end at flyve bolden lige mod hullet.