Ryder Cup og Solheim Cup er de to mest kjente golfturneringene for lag. I begge disse turneringene konkurrerer et lag fra USA mot et europeisk lag. Ryder Cup er mennenes konkurranse, mens Solheim Cup er kvinnenes konkurranse. Begge konkurransene arrangeres annethvert år, men de arrangeres ikke det samme året, slik at det enten er Ryder Cup eller Solheim Cup et år, aldri begge deler. I 2014 er det tid for mennenes konkurranse.

Ryder Cup arrangeres annenhver gang i USA og Europa. I 2014 skal turneringen spilles i Skottland. Dette er spesielt for mange, ettersom den første uoffisielle Ryder Cup ble arrangert på den samme banen, nemlig Gleneagles Hotel golfbane i Perthshire. Her ble det i 1921 spilt en turnering mellom et lag fra USA og et lag fra Storbritannia. Den turneringen ble inspirasjonen til Ryder Cup, så mange mener at turneringen vender hjem i år.

I starten besto det europeiske laget bare av britiske spillere. Disse årene var det USA som dominerte turneringen. Men etter at det britiske laget ble utvidet til et europeisk lag, jevnet ting seg ut. Årets turnering starter ikke før 23.september, men allerede er det mange som spekulerer i hvilket lag som skal vinne, USA eller Europa. Enn så lenge har Europa de laveste oddsene på Nordicbet, men mye kan endres når konkurransen starter.

Vinnerne av Ryder Cup får ingen pengepremier. Det eneste de får er en vandrepokal, i tillegg til masse heder og ære. Likevel er det sjelden spillere sier nei når de blir invitert til å spille for et av lagene. Selv om golf først og fremst er en individuell sport, synes spillerne alltid det er morsomt å spille på et lag. I tillegg vil de jo selvfølgelig forsvare æren til laget sitt, og gi publikum valuta for pengene. Dessuten elsker golfspillere sporten sin, og vil gjerne spille mest mulig.