Tennis spilles vanligvis mellom to enkeltspillere, eller mellom lag bestående av to spillere. Men det finnes også turneringer som spilles mellom lag. Davis Cup er den største lagturneringen for menn. Denne turneringen startet allerede i år 1900, og spilles mellom ulike landslag. To landslag møtes og spiller to singlekamper, en doublekamp og ytterligere to singelkamper i løpet av en helg. Vinnerlaget går videre til neste runde.

I år 1900 var det bare to lag som deltok, et lag fra USA og et lag fra Storbritannia. I 2013 var det hele 130 landslag som deltok. USA har vunnet flest seiere gjennom årene. De har til sammen tatt 32 titler og 29 andreplasser. Australia har 28 seiere og 19 andreplasser, men flere andre land har også vunnet turneringen. Tsjekkia er regjerende mestere. De tok hjem seieren både i 2012 og 2013. Kvinnene har også en lignende turnering, som kalles Fed Cup. Bare Australia, Tsjekkia og USA har vunnet både Davis Cup og Fed Cup i ett og samme år.

Det spekuleres allerede i hvilket land som kommer til å vinne i år. Sveits er enn så lenge storfavoritt, noe man kan se blant annet på de lave oddsene deres på Betsson, men også Frankrike og Tsjekkia har relativt lave odds.

Ideen til Davis Cup ble lansert i 1899, av fire medlemmer av tennislaget til Harvard-universitetet. De hadde lyst til å utfordre Storbritannia til en tenniskamp. Forbundene ble enige, og én av spillerne fra Harvard, Dwight F. Davis, satte opp et turneringsformat og bestilte et trofé. Turneringsformatet har blitt endret litt ettersom flere land har kommet til. I dag spiller de 16 beste lagene i verden i Davis Cup. De blir plassert i en gruppe som kalles World Group.

De andre landene spiller mot hverandre i tre regioner; Amerika (Nord- og Sør), Asia/Oceania og Europa/Afrika. Kampene spilles over fire helger i løpet av sesongen. De regionale lagene spiller i fire grupper (gruppe 1-4). De beste lagene fra Gruppe 1 i hver region kommer videre til kvalifiseringsrunden.

De 16 lagene i World Group spiller en eliminasjonsturnering over fire runder. Taperne av kampene i første runde spiller mot vinnerlagene fra Gruppe 1 i de regionale turneringene. Vinnerne av disse kampene blir plassert i World Group neste år, mens taperne må spille i Gruppe 1 i de regionale turneringene. De andre gruppene spiller også om retten til å komme til en bedre gruppe neste år.